Napečte letos vánoční cukroví snadno a originálně
2. 2. 2025 - aktualizováno
Zavřeno
otevírá v 09:00
2. 2. 2025 - aktualizováno
Pečení oblíbeného cukroví neodmyslitelně patří k vánočním přípravám a každoročním tradicím. Abyste si ho mohli opravdu užít a prožít adventní čas v klidu a pohodě, přinášíme vám pár tipů na pomocníky do kuchyně, kteří vám práci zaručeně ulehčí. Navíc jsme přidali několik originálních receptů na výborné cukroví, které rozhodně musíte vyzkoušet.
Klasický váleček na těsto a plechy na pečení má doma snad každý, existuje však spousta méně známých pomůcek a vychytávek, které vám přípravu cukroví ulehčí a urychlí. S některými navíc vytvoříte nevšední zdobení i bez velkých zkušeností.
V žádné kuchyni by neměl chybět:
Zjednodušte si zdobení cukroví a perníčků. Zastavte se do prodejny Orion, kde najdete vzorované vánoční válečky. S jejich pomocí nazdobíte už samotné těsto a nemusíte se následně trápit ručním zkrášlováním. Najdete tam i šikovná vykrajovátka a razítka, se kterými bude zdobení perníčků a dalšího cukroví hračka.
Abychom nezůstali pouze u vybavení kuchyně, máme pro vás rovnou tři osvědčené recepty na originální i tradiční vánoční cukroví. Příprava každého druhu vám zabere pouze pár desítek minut, i tak s nimi ale ohromíte každou sváteční návštěvu.
Ve výkonném mixéru (doporučujeme Eta Vital Blend Digi II) rozmixujte ořechy, poté přidejte kakao a zbytek ingrediencí. Opět mixujte až do doby, dokud se všechny přidané ingredience nespojí a vznikne jednotná hmota.
Nakonec z hmoty vymodelujte malé kuličky, které obalíte v kokosu, nebo polijete čokoládou. Finální dozdobení závisí jen na vás, fantazii se meze nekladou. Datlové kuličky nesou označení „raw“, protože se jedná o nepečený druh cukroví.
Doporučujeme používat džemy bez větších kousků ovoce. Snadno roztíratelná marmeláda vám ulehčí práci a cukroví se nebude lámat.
Ve větší míse smíchejte hladkou špaldovou mouku s máslem, medem a špetkou soli. Vzniklou směs nechte odležet alespoň hodinu v lednici. Poté si těsto rozválejte na pomoučeném válu, nebo mezi dvěma pečícími papíry, dokud nevznikne plát o šíři přibližně 5 mm.
Na vykrájení srdíček, vloček či jiných vánočních motivů použijte vykrajovátka z Tescomy. Mezitím si dejte předehřát troubu na 150 stupňů a pečte 5-10 minut. Poté, co linecké vychladne, pospojujte dvojice marmeládou.
Všechny ingredience smíchejte a vypracujte z nich těsto. Nechte odležet alespoň hodinu v lednici. Pokud chcete mít všechny rohlíčky nachlup stejné a vzhledově dokonalé, vyložte kousky těsta do silikonové formy na vanilkové rohlíčky od Tescomy. V rozehřáté troubě na 180 stupňů pečte rohlíčky zhruba 10 minut. Po vychladnutí už je stačí pouze obalit v cukru, který ochutíte vanilkovým luskem.
Vánoční svátky bychom měli prožít v klidu a pohodě, snažte se proto nestresovat pečicím maratonem. Nikdo se na vás nebude zlobit, pokud nezvládnete připravit jedenáct druhů cukroví, nebo nebudete mít na Štědrý den dokonale vyleštěná okna.
Během vánočních příprav nezapomínejte na odpočinek a zajděte si s přáteli posedět do kavárny Starbucks nebo Pro Caffe. Vychutnejte si v klidu oblíbený dezert a nasávejte příjemnou vánoční atmosféru obchodního centra Central Kladno.
Stále nemáte nakoupeny všechny dárky pod stromeček? Inspirujte se v našem dárkovém průvodci pro děti, dárkovém průvodci pro maminku, dárkovém průvodci pro tatínka a dárkovém průvodci pro celou rodinu, kde pro vás máme hned několik tipů.