CHUTĚ PODZIMU: čokoládovo-dýňové muffiny

CHUTĚ PODZIMU: čokoládovo-dýňové muffiny

Dýně je královna podzimu. Oranžovou krásku jsme si v těchto dnech zvykli vídat v různých dekoracích, ale hlavně také na talíři. Naslano, nebo nasladko – v obou případech chutná báječně. Vyzkoušejte náš recept, kombinace dýně a čokolády stojí za to.

Kromě dobré chuti nabízí dýně vysoký obsah vody, vlákniny a vitamínu A. Je tedy nejen lahodnou, ale také zdravou surovinou, na kterou bychom neměli při vaření zapomínat. Můžeme z ní připravit polévky, moučníky, rizoto nebo třeba kaši.

V našich supermarketech najdeme nejčastěji špagetovou dýni, muškátovou dýni nebo dýni Hokkaido. A právě z poslední jmenované jsme si pro vás přichystali moučník vhodný ke snídani nebo odpolední svačině.

RECEPT: Čokoládovo-dýňové muffiny

Suroviny:

  • 1 hrnek dýňového pyré nebo jemně nastrouhané dýně
  • 1 a půl hrnku polohrubé mouky
  • čtvrt hrnku kakaa
  • 1 vejce
  • půl hrnku cukru
  • čokoláda na vaření
  • půl prášku do pečiva
  • čtvrt lžičky soli
  • čtvrt hrnku másla
  • mléko dle potřeby

Postup:

V jedné misce si připravte směs ze změklého másla utřeného s cukrem, vajíček a dýně. V druhé smíchejte mouku, kakao, sůl a prášek do pečiva. Opatrně promíchejte s tekutou směsí a přidejte nasekanou čokoládu. Můžete naředit mlékem dle potřeby. Rozdělte do formiček na muffiny.

Pečeme na cca 160 stupňů 20–25 minut.

JAK NA MUFFINY

Formy na muffiny mohou být z různého materiálu: nejčastěji se používají kovové a silikonové formy, nebo formy s antiadhezním povlakem. Použít můžete plato pro 6 nebo 12 klasických muffinů, oblíbené jsou také formy pro 24 mini muffinů.

U nás si určitě vyberete v prodejně Tescoma.

Text a foto ©kccdevelopment

Přidejte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..